Twana Adventure

Duik reis 14 dagen - Self Drive
Duik reis 14 dagen - Self Drive

Landen: Zuid Afrika, Swaziland & Mozambique

 

Na aankomst in Pretoria, rijd je in je 4x4 wagen naar Swaziland waar je te voet, te paard, of op de fiets oog in oog met verscheidene soorten wild komen te staan.

Dan door naar naar Mozambique voor 8 onvergetelijke duiken waarbij je een grote varieteit aan zeeleven kunt tegenkomen, van de majestueuze walvishaaien, en manta roggen tot kleurrijke nudibranches, oftewel naaktslakken. Als de duiklust enigzins geslaakt is, ga je zelf op safari in het wereldberoemde Kruger Nationale Park, waar je vele soorten wild en gevogelte tegen zult komen, van de Big five, tot de kleine dik dik. Van de vecht arend, tot de glansspreeuw. Ook kun je hier een spannende nacht game drive doen, of een wandel safari onder begeleiding van een gewapende ranger.

 

Tourcode: DiveTour14

Reissom: €2100 - 1 person.

Reissom: €1475 - per persoon bij 2 deelnemers.

Reissom: €1245 - per persoon bij 3 deelnemers.

Reissom: €1025 - per persoon bij 4 deelnemers.

 

Inclusief: Huur van een 4x4 voertuig, Kampeeruitrusting, Kook uitrusting, Accommodatie zoals aangegeven, en 8 duiken zoals aangegeven.

 

Exclusief: Visas, vliegticket, zakgeld, Optionele Activiteiten, slaapzak & kussen, brandstof, maaltijden, grenskosten en tol. 

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

 

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)

Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 
Dag 1: Mlilwane Game Reserve (Swaziland)
Dag 2: Mlilwane Game Reserve
Dag 3: Marracuene (Mozambique)
Dag 4: Zavora
Dag 5: Zavora - 2 duiken
Dag 6: Zavora - 2 duiken
Dag 7: Tofo 
Dag 8: Tofo - 2 duiken
Dag 9: Tofo - 2 duiken
Dag 10: Kruger Nationaal Park (Zuid Afrika)
Dag 11: Kruger Nationaal Park
Dag 12: Kruger Nationaal Park
Dag 13: Twana Lodge

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

Dag 1:

Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Je verlaat Zuid Afrika en gaat de grens over naar Swaziland. Je rijdt door naar Mlilwane Wildlife Sanctuary, waar je de middag lekker aan het zwembad kunt door brengen. Als je  nog tijd hebt kun je even stoppen bij de curio markt, die op je route ligt.

Dag 2:

Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Mlilwane te gaan ontdekken. Je kunt gaan hiken, paardrijden, mountain biken, of een bezoek brengen aan het Roan Antilope Fokprogramma. Bij het restaurant en de bar is het vuur van Mlilwane, dat al brandende gehouden wordt vanaf dat het park is gesticht in 1961. Mlilwane betekent dan ook "klein vuur" in het Swazi.

Dag 3:

Mozambique - Marracuene

Vanuit Swaziland steek je de grens naar Mozambique over. Je gaat op weg naar het strand waar je je tent opzet bij Jayz Beach Lodge.

Dag 4:

Zavora 

Je rijdt verder naar Zavora Lodge, wat gelegen is aan een van de mootste delen van de kust van de Inhambane provincie. De lodge heeft een bar en een restaurant, huisjes aan het strand, bungalows en kampeerplaatsen.

Dag 5: Zavora 

Zavora heeft een Manta schoonmaakstation, dat op 12-20 meter diepte ligt, maar er is ook een grote verscheidenheid aan andere interessante bezienswaardigheden, zoals murenes, naaktslakken, Spaanse dansers en zeeduivels. 

Er staan twee duiken op het programma.  

Dag 6:

Zavora

Vandaag staan er weer twee duiken op het programma.

Dag 7:

Tofo

Op weg naar Praia do Tofo rijd je door Inhambane, een van de oudste nederzettingen op de kust van Mozambique. Arabische Dhows deden hier al zo rond de 12e eeuw handel met de lokale inwoners. Vanaf Inhambane is het nog zo'n 24 kilometer naar het Dorpje Tofo. Hier kun je naar het duikcentrum gaan om de staf te ontmoeten, en je uitrusting te regelen. 

Dag 8:

Tofo

Vandaag staan er twee duiken op het programma. Op zoek naar het wildleven onder water. Maar ook op het droge heeft Tofo veel te bieden. Wandel over uitgestrekte stranden, of bezoek de lokale markt, of geniet van een drankje in een van de lokale bars.

Dag 9:

Tofo

Tofo staat bekend om het bochtige strand en de nabijgelegen koraalriffen. Enorme mantaroggen zwemmen bij het Manta Rif, een bekend "schoonmaakstation", dat kleine visjes aantrekt die zich tegoed doen aan de parasieten op de mantaroggen en aan ander afval. Dolfijnen, walvishaaien en migrerende bultrugwalvissen zwemmen hier ook rond. 

Er staan vandaag twee duiken op het programma.

 

Dag 10:

Kruger Nationaal Park

We laten de oceaan achter ons, en gaan op pad naar de bush. Het Kruger nationaal park wacht ons, met zijn enorme verscheidenheid aan allerlei soorten wild en vogels.

Het park is al in 1898 gesticht als het Sabie Game Reserve. Later is her Kruger genoemd, naar de toenmalige president Paul Kruger.  

Dag 11:

Kruger Nationaal Park

Vandaag kun je gamedrives gaan doen door het park, op zoek naar wild. Niet alleen zullen we proberen de Big 5 te vinden, maar ook ander wild, zoals impala, kudu, wilde honden, nijlpaarden, sabel antilopen, gieren, en ijsvogeltjes, zijn deel van de totale pracht van de Afrikaanse bush. Er is de mogelijkheid om een wandel safari, ofwel een "gamewalk" te doen, waarbij je onder begeleiding van een gewapende ranger, te voet de bush in gaat.

Dag 12:

Kruger National Park

Deze dag kan je weer op zoek naar dieren tijdens je gamedrives. Je kunt als je dat wilt, een nacht gamedrive doen die je bij de receptie van je kamp kunt boeken, waar je de dieren weer op een andere manier kunt zien, en ook verscheidene nacht dieren, die je overdag niet zo snel tegen komt.

Dag 13:

Twana Lodge

Vandaag is de laatste dag van 14 fantastische dagen in je eigen 4x4 voertuig dat je over stranden en door de bush gevoerd heeft!

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>