Twana Adventure

Sabozi reis
Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe, Swaziland

Landen: Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe, Swaziland

Vanuit Pretoria vertrekken we naar het prachtige Pilanesberg National Park met zijn fraaie landschappen. Van daaruit door Botswana naar Zimbabwe. Onderweg kun je de majestueuze "Big Five" zien, evenals de indrukwekkende Zambezi en Victoria Watervallen. We bezoeken Hwange National Park en je kunt de rotsschilderingen in Matopos National bezichtigen. De tour eindigt met een prachtige hike naar de watervallen in Morning Sun Reserve waarna we terugkeren op Twana Lodge. De mensen die de Kruger verlenging hebben geboekt, gaan nog een paar dagen verder met de reis. (de Kruger verlenging brengt een bezoek aan het beroemde Kruger National Park en daarna naar Swaziland om te fietsen, hiken of een rit te paard te maken bij Mlilwane Game Reserve)

 

Tourcode: SABOZI

Prijs: €2350,-

Meerkat Safari: €220,-

Kruger verlenging: €500,-

 

Inclusief: (afhankelijk van de covid-voorschriften)

  1. Transport per overland voertuigen
  2. Kampeer, en kookuitrusting
  3. Middag game drive in Pilanesberg National Park
  4. Ochtend wandel met de Bushman in Ghanzi
  5. Overnacht Mokoro trip in Maun
  6. Ochtend game drive and afternoon boat cruise in Kasane (Chobe)
  7. Rhino trekking en steenkunst in Motopos National Park
  8. Waterval wandeling in Mashovela Bush Lodge

 

Exclusief: Visa, vlieg tickets, zakgeld, vlucht boven Okavango Delta, slaapzak en kussen. Optionele activiteiten & entree voor Victoria Falls.

 

Prijs is per persoon voor minimaal 6 deelnemers.

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek!

  

 

 

Utrecht

Vorig jaar is de Safaricursus een nieuwe Biologie in het Werkveld cursus (2.5 ECTS) geworden: (http://biologieinhetwerkveld.nl/safaricursus/).

 

 

Wageningen

De reizen voor Wageningse en andere studenten blijven een Capita Selecta course (3 ECTS). 

 

 

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming. 

 

 

Voor meer info kun je kijken op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

 

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)
Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 
Dag 1: Pilanesberg National Park 

Dag 2: K’ang (Botswana)

Dag 3: Ghanzi (Bushman wandeling)

Dag 4: Maun

Dag 5: Okavango Delta (mokoro trip)

Dag 6: Maun 

Dag 7: Planet Baobab 

Dag 8: Elephant Sands

Dag 9: Kasane

Dag 10: Kasane (game drive & boat cruise)

Dag 11: Victoria Falls (Zimbabwe)

Dag 12: Victoria Falls

Dag 13: Hwange National Park 

Dag 14: Hwange National Park (volle dag game drive)

Dag 15: Motopos National Park 

Dag 16: Motopos National Park (rhino trekking)

Dag 17: Mashovhela Bush Lodge (Zuid Afrika)

Dag 18: Mashovhela Bush Lodge (Waterfall Hike)

Dag 19: Twana Lodge (Kruger Nationaal Park, voor de Kruger verlenging)

Dag 20: Kruger Nationaal Park (volle dag game drive)

Dag 21: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)

Dag 22: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Roan antilope breeding project)

Dag 23: Pretoria, Twana Lodge (Zuid Afrika)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

Dag 1:

Pilanesberg 

Vandaag gaan we op weg naar het prachtige Pilanesberg Nationaal Park. Dit park is in 1979 gecreerd in dit oude vulkanische berglandschap, en de uitzichten zijn prachtig. daar bovenop is er de kans om de vele soorten wild van Pilanesberg te aanschouwen. Het is het op vier na grootste wildpark van Zuid Afrika, en de Big 5 zijn er vertegenwoordigd.

Dag 2: K’ang
Nadat we de grens en de Limpopo rivier zijn overgestoken komen we in Botswana aan, waar we onze eerste nacht in de Kalahari woestijn zullern doorbrengen
Dag 3:

Ghanzi

In Ghanzi gaan we een wandeling maken met de Bosjesmannen. De Kalahari is van oudsher het terrein van de Bosjesmannen, voor wie het overleven in deze semi woestijn een tweede natuur is. Ze kunnen je vertellen over spoorzoeken, en de jacht op wilde dieren. Ook kunnen we hier gaan zwemmen in een oude steengroeve die, toen met iets te diep had gegraven, vol gelopen is met grondwater, wat een heerlijke koele zwemgelegenheid maakt. 

Dag 4: Maun
Vandaag rijden we verder naar Maun, de springplank voor ons bezoek aan de Okavango Delta. We gaan inkopen doen, en ons voorbereiden voor de tocht van morgen.
Dag 5:

Okavango Delta

Nadat we, met tenten, en uitrusting en al, bij het beginpunt van de Delta trip zijn afgezet, nemen we plaats in onze mokoro's. Dit zijn uitgeholde boomstammen, die als kano's worden gebruikt, hoewel ze tegenwoordig veel gemaakt zijn van polyester, om de worstbomen, waarvan ze waren gemaakt, te beschermen. Na een paar uur zullen we aankomen bij het eiland waar we ons kamp gaan opzetten. Hier gaan we een game walk doen met een van de gidsen. We kamperenhier zonder de gerieven van toilet, stromend water, of hekken om de wilde dieren buiten te houden. 

Dag 6: Maun
Nadat we met de Mokoro zijn teruggekeerd in de bewoonde wereld is er de mogelijkheid om de schoonheid van de Delta vanuit de lucht te bekijken door een vlucht te doen over de delta. Het duurt ongeveer een uur, en je zal vele dieren kunnen spotten tijdens deze adembenemende vlucht. (optioneel)
Dag 7:

Zout Pannen - Planet Boabab

Ntwetwe Pan overnight Quadbike Meerkat Safari, op onze quadbikes vertrekken we vanuit Planet Baobab om een dag uit het leven van een meerkatfamilie te bestuderen. Daarna gaan we de zoutpannen in en brengen de nacht door onder de sterren op onze slaapmatjes. (optioneel)

Dag 8: Elephant Sands
Vandaag rijden we een kort stukje naar Elephant Sands, we zetten ons kamp op nabij de drinkplaats. Je hebt hier de unieke kans om de olifanten, die hier overal rond kunnen lopen, van zeer dichtbij te observeren. Hoewel het hier geen nationaal park is, wemelt het er van het wild. Door het grote aantal olifanten, blijft het andere wild echter wat schuw.
Dag 9: Kasane
We gaan door naar Kasane, van waaruit we het Chobe Nationaal Park gaan bezoeken. We zullen deze middag vrij hebben, om lekker te relaxen bij het zwembad, of om even het dorp in te gaan voor boodschappen.
Dag 10: Kasane
Vroeg uit de veren voor de ochtend game drive door het Chobe Nationaal Park. We zullen veelal de oevers van de Chobe rivier volgen, waarbij we de kans hebben om veel wild te zien. Een typische antiloop die hier voorkomt is de Puku. Na de game drive gaan we lekker ontbijten en nog wat rusten, om dan in de middag klaar te zijn voor de prachtige bootcruise op de Chobe rivier. 
Dag 11: Victoria Falls
Vandaag gaan we naar Victoria Falls, in Zimbabwe. Het is een klein eindje naar de grens, en wanneer die succesvol is overgestoken, rijden we in zo'n anderhalf uur naar Vic Falls. Hier heb je dan de verdere middag om lekker rond te lopen, de watervallen te bezoeken, en om je te orienteren wat je de volgende dag aan adrenaline gevulde activiteiten wilt gaan doen (optionele activiteiten en avondmaaltijd exclusief)
Dag 12: Victoria Falls
Een vrije dag om te genieten van de schoonheid van de Victoria Watervallen, of om te gaan raften, bungee jumpen, kanoen, een krokodillenfarm te bezoeken, gorge swing and high wire, helikoptervlucht, paardrijden, ultra light vlucht, Zambezi riviertoer (optionele activiteiten en avondmaaltijd exclusief)
Dag 13: Hwange National Park
Nadat we zijn bijgekomen van alle activiteiten in de Falls, rijden we door naar Hwange Nationaal Park. We stoppen bij het Painted Dog Rehabilitation Center, wat is opgericht ter bescherming van de wilde honden, die momenteel een bedreigde diersoort zijn. Van hier uit probeert men de lokale bevolking te overtuigen van het nut wat deze dieren hebben, en hen te leren hoe men samen met de wilde honden de habitat kan delen.
Dag 14: Hwange national Park
Vandaag staat er een volle dag safari op het programma. We hopen op deze game drive vele soorten dieren tegen te komen. De gids kan ons veel vertellen over de gedragingen, en de sporen van het wild.
Dag 15: Motopos National Park
Na een korte stop in Bulawayo om boodschappen te doen, gaan we door naar de campsite, in de Matopos bergen, waar we 's middags de prachtige "balancing rocks" van kunnen bewonderen.
Dag 16: Motopos national Park
We gaan het matopos park in, en je zult versteld staan van de rots formaties die hier in de loop der miljoenen jaren zijn gevormd. Een "Giant's Playground" word het in het Engels wel genoemd. Hier gaan we ook de wagen uit om te voet de neushoorns van dichterbij te aanschouwen.
Dag 17: Mashovhela Bush Lodge
Nadat we zijn teruggekeerd in Zuid Afrika komen we bij Mashuvela lodge aan, diep in de Soutpansberg. We gaan hier twee nachten in hangmatten in de buitenlucht slapen. Een unieke ervaring. 
Dag 18: Mashovhela Bush Lodge
Vandaag geen we een wandeling maken naar de grote waterval die zich in de bergen heeft uitgesleten. Dit gebied is een heilige plek voor de lokale Venda bevolking.
Dag 19: Twana Lodge (Kruger National Park voor de Kruger verlenging)
We rijden vandaag terug naar Pretoria, waar de reis eindigt op Twana Lodge. De mensen die de verlenging hebben geboekt, gaan door naar het Kruger Nationaal Park.
Dag 20: Kruger National Park
Vandaag gaan we gamedrives doen door het park, op zoek naar wild. Niet alleen zullen we proberen de Big 5 te vinden, maar ook ander wild, zoals impala, kudu, wilde honden, nijlpaarden, sabel antilopen, gieren, en ijsvogeltjes, zijn deel van de totale pracht van de Afrikaanse bush. Er is de mogelijkheid om een wandel safari, ofwel een "gamewalk" te doen, waarbij je onder begeleiding van een gewapende ranger, te voet de bush in gaat.
Dag 21: Swaziland
Deze dag rijden we naar Swaziland.We steken de grens over en komen aan bij Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Dag 22: Swaziland
Vandaag heb je de hele dag de tijd om Mlilwane te gaan ontdekken. Je kunt gaan hiken, paardrijden, mountain biken, of een bezoek brengen aan het Roan Antilope Fokprogramma. Bij het restaurant en de bar is het vuur van Mlilwane, dat al brandende gehouden wordt vanaf dat het park is gesticht in 1961. Mlilwane betekent dan ook "klein vuur" in het Swazi. (optionele activiteiten)
Dag 23:

Twana Lodge

Op onze laatste dag rijden we terug naar Pretoria, naar Twana Lodge. Hier kunnen we onder het genot van een drankje en een braai, de gebeurtenissen van de reis nog eens de revue laten passeren.

 

 

See full route map

Maun extra activiteiten:

Vlucht boven de okavango Delta $90 (minimaal 5 personen)

 

Planet Baobab extra activiteiten:

Ntwetwe Overnight Quad Bike Meerkat tour - Stokstaartjes, in het Afrikaans en Engels bekend als ‘meerkats’ (Suricata suricatta) zijn kleine, sociale roofdieren die behoren tot de familie van de mangoesten. Ze komen voor in alle delen van de Kalahari in zuidelijk Afrika. Stokstaartjes leven in groepen van maximaal 30 in holen met uitgebreide gangenstelsels met aparte kamers. De meerkat safari wordt georganiseerd vanuit de Planet Baobab campsite in Gweta, Botswana. We arriveren hier vanuit Maun aan het begin van de middag en als je voor deze optionele excursie kiest vertrekken we in de middag vanaf Planet Baobab met open jeeps richting de Ntwetwe zoutpannen. Aan de rand van de zoutpannen komen we langs het terrein van de stokstaartjes, waar we zullen uitstappen en rond een half uur tot 45 minuten verblijven om nader kennis te maken met deze pientere rovertjes. Dan rijden we door naar het quadbike station, alwaar we op de quads verder gaan de zoutpan op. Je zit met twee personen op een quad, en kunt tijdens de rit dus afwisselend rijden. Deze rit duurt zo’n 45 minuten, waarna we midden op de zoutpan stoppen. Dit is de plek waar we zullen overnachten onder de sterrenhemel. Zogenaamde bedrolls (i.e., een matras, laken, kussen en dekbed in één) worden hier beschikbaar gesteld en het diner wordt hier geserveerd. Na een nacht in de buitenlucht rijden we op de quads terug richting de jeeps, en vervolgens weer terug naar Planet Baobab - €140,-

 

Victoria Falls activiteiten:

White Water Rafting - $160,-

Bungi Jumping - $160,-

Canoeing - $160,-

Croc Farm Tour - $ 20,-

Gorge Swing & High Wire - $ 140,-

Helicopter Flights - $ 170,-

Horse Riding - $100,-

Ultralight Flights - $ 180,-

Zambezi River Cruise - $ 55,- 

 

Kruger Park extra activiteiten:

Avond gamedrive R450,-

Wandel safari (game walk) R450,-

 

 

Student Safari Zuidelijk Africa

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming.

 

Komend jaar gaan deze reizen (2.5 ECTS - Biologie in het werkveld kursus - Utrecht) op de volgende data van start: 

  • Botswana en Zimbabwe (7 juli tot 25 juli of 29 juli met verlenging)
  • Botswana en Zimbabwe (3 augustus tot 21 augustus of 25 augustus met verlenging)

 

Om meer over de reizen te weten te komen ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Dus, save the date, kom gezellig langs en neem eventueel een leuke groep vrienden mee :).

 

Voor meer info kun je kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebookhttps://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/sabozi-tour/">Sabozi reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>