Twana Adventure

Safari Botswana

Safari in Botswana

Geniet van het ongerepte Botswana tijdens een safari in Botswana via Twana Adventure. De uitgestrektheid en veiligheid van het land maakt Botswana een prettige en unieke bestemming voor een safari. Het land wordt niet voor niks ‘Africa’s shining light’ genoemd. Daarnaast staat Botswana natuurlijk bekend om haar wilddichtheid (40% van het land is gereserveerd voor wilde dieren). De ‘Big Five’ zul je dus zeker tegenkomen. Je kampeert in Botswana midden in de wildparken tussen deze wilde dieren. Dit maakt een safari naar Botswana een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. Twana biedt diverse mogelijkheden voor een safari naar Botswana. Van georganiseerde reis onder begeleiding van één van onze gidsen, tot een zelf samengestelde reis.

 

De mooiste plekken van Botswana

Botswana heeft veel plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Tijdens een safari in Botswana via Twana Adventure bezoek je onder andere de volgende plekken:

 

Okavango Delta

De Okavango Delta is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden die Afrika telt. De delta bestaat uit diverse kanalen, lagunes, eilanden en moerassen. Tijdens een safari in Botswana kun je kamperen op één van deze eilanden. Het water van de delta eindigt in de Kalahari Woestijn. In de droge gebieden van de Okavango Delta vind je onder andere zebra’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en antilopen. De rode lechwe (antilopensoort) en een verscheidenheid aan vogels vind je in het waterrijke landschap van het natte gedeelte van de delta.

 

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve vind je aan de Oostenlijke rand van de Okavango Delta. Tussen de graslanden, bossen en uiterwaarden vind je onder andere olifanten, giraffes, buffels, leeuwen en luipaarden.

 

Luipaard

 

Kalahari Woestijn

In de Kalahari woestijn leefden de San (bosjesmannen). Ze leven hier niet meer op de traditionele wijze, maar je kunt nog wel kennismaken met de San. Wat betreft de dieren vind je hier leeuwen, hyena’s, stokstaartjes en bavianen. Naast zand vind je in dit gebied ook steppe en savanne.

 

Khama Rhino Sanctuary

In de Khama Rhino Sanctuary, een klein reservaat, kun je de laatste neushoorns van Botswana bewonderen. Je vindt hier ook antilopen, zebra’s en luipaarden.

 

Safari Botswana

 

Chobe National Park

De grootste olifantenpopulatie van Afrika vind je in Chobe National Park. Met wat geluk zie je hier ook de zeldzame puku. In de Chobe rivier kun je nijlpaarden en krokodillen spotten.

 

Combineer een safari in Botswana met een andere bestemming

Wil je jouw safari niet beperken tot één bestemming? Combineer dan jouw safari in Botswana met een andere bestemming. Met Zuid-Afrika, Zimbabwe of Swaziland bijvoorbeeld. Zo ontdek je in één vakantie het moois dat deze landen te bieden hebben.

 

Een safari naar Botswana boeken

Wil je een safari naar Botswana boeken? Bekijk onze reizen op onze website, of neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een safari in Botswana (en omstreken).

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/sabozi-tour/">Sabozi reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>