Twana Adventure

Zuid Afrika reis
Zuid Afrika

 

Land: Zuid Afrika.

 

Op deze tour zie je de hoogtepunten van het oostelijk gedeelte van Zuid Afrika.

We proberen door de excursies die we gaan maken, en de bezoeken die we gaan brengen aan verschillende plekken op de reis, inzicht te brengen in de problematiek omtrent natuurbescherming. Iedere student zal aan het einde van de dag een presentatie geven, waarna er normaal levendig gediscussieerd word over het gepresenteerde onderwerp. Er zullen studie punten worden gegeven voor de deelname aan de reis, bij inlevering van een gezamelijk verslag.

 

Vanuit Pretoria vertrekken we voor twee hele dagen naar de Drakensbergen. De Drakensbergen worden beschouwd als de ultieme hike bestemming in Zuid Afrika.  

Je vindt er ook de grootste concentratie aan rotsschilderingen ter wereld en de op een na hoogste waterval. Daar vandaan vertrekken we naar de kust om te gaan snorkelen, duiken of gewoon lekker op het strand te wandelen. We rijden om Swaziland heen naar de Nelshoogte Nature Reserve, waar we een volle dag gaan hiken, langs watervallen, en poelen waar we een duik kunnen nemen. Ook bezoeken we het Jane Goodall institute Chimp Eden, waar chimpanzees worden opgevangen die de handel in bushmeat hebben overleefd. Daarna gaan op weg naar het wereldberoemde Krugerpark, waar we onze ogen openhouden om de Big 5 te spotten! Dan naar Hoedspruit voor wat leuke activiteiten: een bezoek aan Moholoholo Rehab Center en het Kinyonga Reptile Center. We verblijven in Balule Nature Reserve, waar we een informatieve ochtend wandeling gaan doen door big 5 gebied, met een ervaren gids. We brengen een dag door met Rhino Revolutions in Khaya Ndhlovu, een ander prive game reserve waar we ook een open jeep safari gaan doen.Via de adembenemend mooie Blyde River Canyon gaan we naar Sabie, waar we de laatste nacht op tour zullen doorbrengen. 

 

Reis Code: SA/7/22

 

Vertrek datums 2022:

 

04-07-22

02-08-22

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op Twana Lodge. 

 

Prijs: € 1.900,-

 

Minimum aantal deelnemers is 6 personen.

 

Inclusief: (afhangende van Covid regulaties)

 1. Transport in overland voertuig.
 2. Kampeer uitrusting,kook uitrusting, maaltijden zoals gespecificeerd.
 3. Tugela Falls hike in de Drakensberg.
 4. Haai dissectie in Durban.
 5. Middag boot cruise in St Lucia.
 6. Volle dag excursie in iSimangaliso Wetland Park.
 7. 14 km Queen Rose hike in Neldhoogte Nature Reserve.
 8. Bezoek aan het Jane Goodall instituut, en Chimp Eden.
 9. Game drives in eigen voortuig in Kruger NP.
 10. Hoedspruit reptile centre excursie.
 11. Bezoek Moholoholo Rehabilitatie centre.
 12. Excursie met Rhino Revolution, en game drive.

 

Exclusief: Visa, vlieg tickets, zakgeld, optionele activiteiten, slaapzak en kussen. 1 avond maaltijd in St Lucia, en 1 lunch in Hoedspruit.

 

Utrecht

Dit jaar is de Safaricursus een nieuwe Biologie in het Werkveld cursus (2.5 ECTS) geworden: (http://biologieinhetwerkveld.nl/safaricursus/). 

 

Wageningen

De reizen voor Wageningse en andere studenten blijven een Capita Selecta course (3 ECTS). 

Kijk ook op:

https:www.wur.nl/en/Research-Results/Chair-groups/Environmental-Sciences/Wildlife-Ecology-and-conservation-Group/Education.htm

 

 

Op zoek naar een veld ervaring met activiteiten buiten de collegezaal?

Wil je avontuur, en eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming.

 

 

Voor meer info kun je kijken op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

  

 

Luchthaven: OR Tambo International Airport, Johannesburg.

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)
Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Dag 1: Drakensberg

Dag 2: Drakensberg (Tugela Falls hike) Inclusief

Dag 3: Drakensberg (vrije dag of optionele activiteiten)

Dag 4Durban

Dag 5: St Lucia (s'morgens haai dissectie & middag boot cruise) Inclusief

Dag 6: St Lucia (volle dag iSimangaliso Wetlands excursie) Inclusief

Dag 7: St Lucia (Hluwehluwe national Park excursie) Inclusief

Dag 8: St Lucia (vrije dag voor optionele excursies)

Dag 9: Sodwana Bay

Dag 10: Sodwana Bay (vrije dag voor optionele excursies)

Dag 11: Nelshoogte Nature Reserve.

Dag 12: Nelshoogte Nature Reserve (14 km Queen Rose hiking trail) Inclusief

Dag 13: Marloth Park (Jane Goodall Institute Chimp Eden) Inclusief

Dag 14: Kruger National Park (volle dag Game drives) Inclusief

Dag 15: Kruger National Park (volle dag game drives kamperen in Balule) Inclusief

Dag 16: Balule Hoedspruit (ochtend game walk, Reptile centre, Moholoholo rehab centre) Inclusief

Dag 17: Balule Hoedspruit (Rhino Revolution en game drive) Inclusief

Dag 18: Sabie (via Blyde river cayon uitkijkpunt, Bourke's luck potholes, en God's window) Inclusief

Dag 19: Twana Lodge

  Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.
Dag 1: Drakensberg
Na de welkomst braai van de vorige avond genoten te hebben, gaan we vandaag, op de eerste dag van de reis, op weg naar de Drakensbergen.
Dag 2:

Drakensberg

Tugela Falls Sentinel Hike
We doen vandaag de hike naar de Tugela Falls, en de Sentinel berg. Eenmaal bovenop het plateau waar de Falls beginnen is het uitzicht adembenemend. 

Dag 3:

 

Hike to ‘The Cascades and Tiger Falls’ 
We rijden naar het Royal Natal Park voor een slentering langs de voet van de Drakensberg naar de en de Cascades, een serie kleine watervalletjes, waar we kunnen pootjebaden.

Dag 4:

Durban

Durban is de op twee na grootste stad van Zuid Afrika, en populair onder vakantiegangers vanwege de uitgestrekte stranden. Het strand wordt beschermd met haaiennetten. Elke dag gaat de Natal Shark Board op pad om de netten te controleren en gevangen zeedieren te bevrijden uit de netten. Vandaag is een rijdag, we rijden naar het zuiden richting de kust. Je kunt hier in de middag het Ushaka Marine World bezoeken, het grootste aquarium op het zuidelijk halfrond.

Dag 5:

St Lucia
s'Ochtends brengen we een bezoek aan de KwaZulu Natal Shark Board en wonen het ontleden van een haai bij. Hierna rijden we naar St. Lucia, een stadje dat ontstaan is vanwege de goede visserijmogelijkheden. De rivermonding heeft een combinatie van zout – en zoetwater en daardoor een uniek ecosysteem. Deze middag doen we de Estuary boot cruise

Dag 6:

St Lucia
Vandaag doen we de iSimangaliso wetlands tour. Dit is een combinatie van 2 uur fietsen, een game drive in het iSimangaliso nationaal Park, op pad naar Cape Vidal, alwaar gezwommen kan worden, en, als we geluk hebben, walvissen kunnen worden gespot

Dag 7:

St Lucia 

Hluhluwe/Imfolozi National Park bestaat uit twee parken die samengevoegd zijn. Dit is een van de 'Big Five' parken in Zuid Afrika. Fokprogramma's voor neushoorns vinden hier al jaren plaats en hebben ertoe geleid dat witte neushoorns tot in Kenia geherintroduceerd konden worden. 

Dag 8:

St Lucia

Vrije dag St Lucia, lekker relaxen, of je kunt optionele activiteiten doen.

Dag 9:

Sodwana Bay
Vandaag rijden we naar Sodwana Bay, waar we in de middag nog even het strand kunnen bezoeken.

 

Dag 10:

Sodwana Bay

Vrije dag Sodwana Bay. Lekker op het strand, of je kunt snorkelen, of scuba duiken als het weer het toelaat.

Dag 11:

Nelshoogte Nature Reserve

We rijden om Swaziland heen naar het Nelshoogte Natur Reserve, alwaar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 12:

Nelshoogte Nature Reserve

Deze dag gaan we de zogenoemde purple trail hike doen die ons langs watervallen en verkoelende poelen zal voeren. de trail is 14 kilometer.

Dag 13:

Marloth Park

Vanavond kamperen we in Marloth Park, wat grenst aan het Kruger Nationaal park. Onderweg bezoeken we het Jane Goodall institute Chimp Eden.

Dag 14:

Kruger National Park

We zullen de komende nacht doorbrengen in een van Afrika's grootste wild parken. Onder de grote variatie aan wildleven in dit Park, bevinden zich natuurlijk de Big Five: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. Maar er zijn vele andere diersoorten die hier voorkomen, zoals gieren, arenden, kudu's impala's en nog veel meer! Gamedrive in ons eigen voertuig .

Dag 15:

Kruger National Park

Op weg naar Hoedspruit, zijn we nog bijna een hele dag in het Kruger park. We hopen op nog een aantal mooie waarnemingen. We zullen overnachten in Balule, een prive reservaat wat grenst aan, en open is met het Kruger park. We moeten echter eerst het Kruger park uit, en dan via de hoofdweg Balule in.

 

Dag 16: Hoedspruit
Deze morgen doen we een game walk in het terrein rond Campfire kamp, waar we verblijven. Je kunt van alles verwachten, het is immers big 5 gebied. Maar je zult versteld staan van de rijkheid aan leven, wat we gaan tegenkomen. en de enorme schat aan ervaring die de gids heeft. Hierna gaan we richting het Hoedspruit reptiel centrum voor een bezoek, en  in de namiddag naar het Moholoholo Animal Rehab Centre. Dit is een opvangcentrum voor zieke en gewonde dieren. De dieren die genoeg zijn aangesterkt worden terug in de natuur geplaatst, de dieren die te zwak zijn worden in het opvangcentrum verzorgd. 
Dag 17:

Hoedspruit

Vandaag gaan we naar Khaya Ndhlovu een prive game reserve waar Rhino Revolutions gekwartierd is. Zij zijn betrokken bij programma's tegen het stropen, en om de bedreigde neushoorn te redden van de uitroeiing. In de reserve gaan we tijdens een game drive, op zoek naar de neushoorns die ze al met succes hebben uitgezet, en naar ander wild.

Dag 18:

Sabie

We gaan op weg naar het plaatsje Sabie, via de Blyde rivier canyon. We verblijven op de Merry Pebbles Camping.

 

Bourkes luck Potholes 
Dit is een deel van de Blyde rivier waar door erosie door waterkolken prachtige rotsvormingen in het water zijn ontstaan. Het is genoemd naar Tom Bourke, die in de buurt een goudclaim had. Hij heeft helaas geen goud gevonden, maar hij had wel gelijk dat er goud te vinden moest zijn in de omgeving

 

Three Rondavels 
Hier stoppen we voor een uitzicht over de Blyde rivier canyon en, een gebied van 370 hectare, waar je een blik hebt op de Drie Rondavels, dit zijn drie pieken van quarts en leisteen, die lijken op rondavels, de locale huizen.

 

Gods Window 
We staan op de rand van dit escarpment en kunnen op een heldere dag de prachtige vallei bekijken, die 900 meter onder ons ligt. We bevinden ons op 1750 meter boven zeeniveau.

Dag 19:

Twana Lodge

We rijden terug naar Twana Lodge voor onze laatste avond. Waar we onder het genot van een drankje, en een braai, de reis nog eens de revue laten passeren.

 

 

See full route map

 

Optionele activiteiten:

Drakensberg:

 Rotsklimmen: R1180,-  ( minimaal 3 personen)

Abseilen bij Pocolane Peak: R500,- (minimaal 3 personen)

 

Durban:

Bezoek aan Ushaka Marine World: R 157,-

 

St Lucia:

Zulu Culturele avond: R440,- (incl. Diner)

Snorkel safari: R 750,-

Paard rijden: R 495,-

Fiets tour: R 275,-

Birdwatching tour: R 425,-

 

Sodwana Bay:

Scuba duiken: R 410,-

Snorkelen: R 350,-

 

Kruger Nationale Park:

Nacht gamedrive: R 450,-

 

Student Safari Zuidelijk Africa

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming.

 

Komend jaar gaan deze reizen (2.5 ECTS - Biologie in het werkveld kursus - Utrecht) op de volgende data van start: 

 • Botswana en Zimbabwe (7 juli tot 25 juli of 29 juli met verlenging)
 • Botswana en Zimbabwe (3 augustus tot 21 augustus of 25 augustus met verlenging)

 

Om meer over de reizen te weten te komen ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Dus, save the date, kom gezellig langs en neem eventueel een leuke groep vrienden mee :).

 

Voor meer info kun je kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebookhttps://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/namibia-tour/">Namibie reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/4x4-rental/">4x4 Autohuur</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>