Twana Adventure

Zuid Afrika & Swaziland reis
Zuid Afrika & Swaziland

 

Landen: Zuid Afrika, Swaziland

 

Met deze tour zie je de hoogtepunten van zuid Afrika en Swaziland. Vanuit Pretoria vertrekken we voor twee hele dagen naar de Drakensbergen. De Drakensbergen worden beschouwd als de ultieme hike bestemming in Zuid Afrika. Je kunt een hike doen naar het hoogstgelegen land ter Zuid Afrika, Lesotho. 

Je vindt er ook de grootste concentratie aan rotsschilderingen ter wereld en de op een na hoogste waterval. Daar vandaan vertrekken we naar de kust om te gaan snorkelen, duiken of gewoon lekker op het strand te wandelen. Swaziland is de volgende bestemming, waar we nog meer kunnen hiken, paardrijden of mountainbiken. We gaan op weg naar het wereldberoemde Krugerpark, waar we onze ogen openhouden om de Big 5 te spotten! Dan naar Hoedspruit voor wat leuke activiteiten: een bezoek aan Moholoholo Rehab Center, Kinyonga Reptile Center en we ontmoeten het beroemde nijlpaard Jessica. Via de adembenemend mooie Blyde River Canyon gaan we terug naar Pretoria.

 

Reis Code: SASWA
Prijs: € 1.625,-

 

Inclusief: Alle transport per overland voertuig, kampeer, en keukenuitrusting, entrees, game drives, Hike naar Tugela Waterval in de Drakensbergen, het bijwonen van de ontleding van een haai , bezoek aan CROW Rehabilitation Center in Durban, de bootcruise in St. Lucia, Kinyonga Reptile Center interactieve tour, Moholoholo REhabilitation Center in Hoedspruit, Jessica de Hippo in Hoedspruit.

 

Exclusief: Visa, vlieg tickets, zakgeld, optionele activiteiten, nacht gamedrive in Kruger, game walk in Kruger, slaapzak en kussen.

 

Prijs is per person voor een minimum van 6 personen.

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor de aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

 

 

Utrecht

Dit jaar is de Safaricursus een nieuwe Biologie in het Werkveld cursus (2.5 ECTS) geworden: (http://biologieinhetwerkveld.nl/safaricursus/). De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 20 maart, 12.45u, Bolognelaan 101, BOL 1.022 op de Uithof.

 

Wageningen

De reizen voor Wageningse en andere studenten blijven een Capita Selecta course (3 ECTS). De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 2 april, 16.30-17.30u, Forum C0656, Wageningen Campus.

 

 

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming.

 

 

Voor meer info kun je kijken op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

  

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)
Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Dag 1: Drakensberg

Dag 2: Drakensberg 

Dag 3: Drakensberg

Dag 4Durban

Dag 5: St Lucia 

Dag 6: St Lucia 

Dag 7: St Lucia

Dag 8: Sodwana Bay

Dag 9: Sodwana Bay

Dag 10: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)

Dag 11: Swaziland

Dag 12: Komatiepoort (Zuid Afrika)

Dag 13: Kruger National Park

Dag 14: Kruger National Park

Dag 15: Kruger National Park

Dag 16: Hoedspruit 

Dag 17: Hoedspruit 

Dag 18Graskop 

Dag 19: Twana Lodge

  Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.
Dag 1: Drakensberg
Vandaag de eerste dag van de reis, op weg naar de Drakensbergen.
Dag 2:

Drakensberg

Tugela Falls 
De Tugela waterval wordt alom beschouwd als een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. 

Dag 3:

Drakensberg
Bushman paintings 
We maken een korte wandeling langs een kant van de berg om de rotsschilderingen van de Bosjesmannen te bekijken. We leren over de geologie van het gebied en de geschiedenis van de schilderingen. (optioneel)  

Hike to ‘The Cascades and Tiger Falls’ 
We rijden naar het park en hiken langs de voet van de Drakensberg naar de Tijger Waterval en de Cascades. Deze hike is voor iedereen goed te doen (optioneel) 

Horse riding 

Je hebt de mogelijkheid om te gaan paardrijden aan de voet van de Drakensberg. Gechikt voor ervaren –en niet ervaren ruiters (optioneel) 

Lesotho

De mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het buurland Lesotho. Je wordt begeleid door locale gidsen en je krijgt de mogelijkheid in contact te komen met de locale bevolking, de Basotho. (optioneel)

The Sentinal
Dit is een hike/beklimming van een van de beroemde toppen van de Drakensbergen (optioneel) 

Cultural village tour 
Indien beschikbaar biedt deze tour je de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een lokaal dorpje aan de voet van de Drakensberg. (de prijs hangt af van het aantal deelnemers en het aantal te bezoeken plaatsen). (optioneel)

Dag 4:

Durban

Durban is de derde grootste stad van Zuid Afrika en populair onder vakantiegangers vanwege de uitgestrekte stranden. Het strand wordt beschermd met haaiennetten. Elke dag gaat de Natal Shark Board op pad om de netten te controleren en gevangen zeedieren te bevrijden uit de netten. Vandaag is een rijdag, we rijden naar het zuiden richting de kust. Als de tijd het toelaat kunnen we even bij het strand stoppen.

Dag 5:

St Lucia
Ochtends brengen we een bezoek aan de KwaZulu Natal Shark Board en wonen het ontleden van een haai bij. Daarna vertrekken we naar CROW, het enige officiele WildLife Rehabilitation Center van Durban, dat zich richt op het conserveren van het locale wildbestand. Hierna rijden we naar St. Lucia, een stadje dat ontstaan is vanwege de goede visserijmogelijkheden. De rivermonding heeft een combinatie van zout – en zoetwater en daardoor een uniek ecosysteem.

Dag 6:

St Lucia
Ochtends is er de mogelijkheid om een riviercruise te maken en te genieten van de prachtige vogels in het gebied rondom de riviermonding van St Lucia. Dit is het Werelderfgoed in Zuid Afrika. 

Dag 7:

St Lucia 

Hluhluwe/Imfolozi National Park bestaat uit twee parken die samengevoegd zijn. Dit is een van de 'Big Five' parken in Zuid Afrika. Fokprogramma's voor neushoorns vinden hier al jaren plaats en hebben ertoe geleid dat witte neushoorns tot in Kenia geherintroduceerd konden worden. (optioneel)

Dag 8: Sodwana
Een rit van 100 km naar Sodwana Bay, waar je kunt kayakken op het Mzuzi Meer, dat bekend staat om de grote verscheidenheid aan vogels. Het Mzuzi meer ligt in een beschermd gebied en beroemd onder vogelaars.
Dag 9:

Sodwana
Sodwana: een vrije dag om op het strand door te brengen of om te gaan duiken of snorkelen, als het weer het toelaat. Indien beschikbaar krijgen we een lezing over schildpadden. Als er walvissen in de omgeving zijn, is er de mogelijkheid een boot te huren om de walvissen van dichtbij te bekijken. Sodwana Bay ligt in de buurt van een Werelderfgoedplaats, de Isamango Wetlands. Snorkelen en duiken vinden plaats in het park, dat gelegen is aan de oostkust. Het is een populaire plek voor duikers en vissers vanwege de grote verscheidenheid aan vis en riffen en ook vanwege de ligging aan de warmere Indische Oceaan. (optioneel)

 

Dag 10: To Swaziland – Mlilwane Game Reserve
Swaziland Mlilwane Game Reserve. We gaan vandaag de grens over naar Swaziland, als er tijd is brengen we een bezoekje aan een locale markt waar je mooie souveniers kunt kopen.
Dag 11:

Swaziland – Mlilwane Game Reserve

Vandaag is een vrije dag om te voet door het park te zwerven, tussen de dieren. Je kunt ook paardrijden of mountainbiken. Er is een meer met nijlpaarden en krokodillen in Mlilwane, verschillende soorten antilopen en een verscheidenheid aan wandelroutes. Een 'must see' is het fokprogramma voor de Roan antilope, dat een aantal jaar geleden is opgezet. (optioneel)

Dag 12: To Komatipoort
Vandaag is weer een rijdag, we gaan terug naar Zuid Afrika. Net over de grens stoppen we om inkopen te doen en we slaan ons kamp op net buiten Kruger Park.
Dag 13:

Kruger National Park
We zullen de volgende paar nachten doorbrengen in een van Afrika's grootste wild parken. Onder de grote variatie aan wildleven in dit Park, bevinden zich natuurlijk de Big Five: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. Maar er zijn vele andere diersoorten die hier voorkomen, zoals gieren, arenden, kudu's impala's en nog veel meer!Halve dag gamedrive in ons eigen voertuig 

Dag 14:

Kruger National Park

Vandaag gaan we gamedrives doen door het park, op zoek naar wild. Niet alleen zullen we proberen de Big 5 te vinden, maar ook ander wild, zoals impala, kudu, wilde honden, nijlpaarden, sabel antilopen, gieren, en ijsvogeltjes, zijn deel van de totale pracht van de Afrikaanse bush. Er is de mogelijkheid om een wandel safari, ofwel een "gamewalk" te doen, waarbij je onder begeleiding van een gewapende ranger, te voet de bush in gaat.

(optionele activiteit)

Dag 15:

Kruger National Park

Deze dag gaan we weer op zoek naar dieren tijdens onze gamedrives. Je kunt als je dat wilt, een nacht gamedrive doen, waar je de dieren weer op een andere manier kunt zien, en ook verscheidene nacht dieren, die je overdag niet zo snel tegen komt.

(Optionele activiteit) 

Dag 16: Hoedspruit
We verlaten het park en gaan op weg naar Hoedspruit waar we de komende twee dagen zullen blijven. Onderweg stoppen we bij Kinyonge Reptile Center voor een interactieve tour.
Dag 17:

Hoedspruit

 

Jessica the Hippo 
Dit baby nijlpaardje was weggespoeld tijdens de overstromingen van 2000, toen ze maar een maar dagen oud was. Ze is gered door een gameranger. We krijgen de mogelijkheid haar te ontmoeten, aan te raken en te voeren. (inclusief)

 

Moholoholo Rehab centre 
Dit is een opvangcentrum voor zieke en gewonde dieren. De dieren die genoeg zijn aangesterkt worden terug in de natuur geplaatst, de dieren die te zwak zijn worden in het opvangcentrum verzorgd. (inclusief)

Dag 18:

Sabie

We gaan op weg naar het plaatsje Sabie, via de Blyde Rivier Canyon. (inclusief) We verblijven op de Merry Pebbles Camping.

 

Bourkes luck Potholes 
Dit is een deel van de Blyde rivier waar door erosie door waterkolken prachtige rotsvormingen in het water zijn ontstaan. Het is genoemd naar Tom Bourke, die in de buurt een goudclaim had. Hij heeft helaas geen goud gevonden, maar hij had wel gelijk dat er goud te vinden moest zijn in de omgeving

 

Three Rondavels 
Hier stoppen we voor een uitzicht over de Swandini/Blyde Dam, een gebied van 370 hectare, waar je een blik hebt op de Drie Rondavels, dit zijn drie pieken van quarts en leisteen, die lijken op rondavels, de locale huizen.

 

Gods Window 
We staan op de rand van dit escarpment en kunnen op een heldere dag de prachtige vallei bekijken, die 900 meter onder ons ligt. We bevinden ons op 1750 meter boven zeeniveau.

 

Blyde river Canyon
We rijden door dit gebied en genieten van de indrukwekkende omgeving

Dag 19:

Twana Lodge

We rijden terug naar Twana Lodge voor onze laatste avond

 

 

See full route map

 

Optionele activiteiten:

Drakensberg:

Hike naar Lesotho R900,-

Klimmen naar de top van Cathedral Peak: R1000,-

Rotsklimmen: R1000,-

Abseilen bij Pocolane Peak: R650,-

 

Durban:

Bezoek aan Ushaka Marine World: R209,-

 

St Lucia:

Volle dag Cape Vidal gamedrive: R700,- (incl. Lunch)

Zulu Culturele avond: R400,- (incl. Diner)

 

Swaziland:

Paardrijden: R200,-

Mountainbiken R450,-

Raften: R1300,-

Quadbike: R600,-

Adventure caving: R1900,-

 

Kruger Nationale Park:

Nacht gamedrive: R 450,-

Wandel safari (gamewalk) R 450,-

Student Safari Zuidelijk Africa

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming.

 

Komend jaar gaan deze reizen (2.5 ECTS - Biologie in het werkveld kursus - Utrecht) op de volgende data van start: 

  • Botswana en Zimbabwe (7 juli tot 25 juli of 29 juli met verlenging)
  • Botswana en Zimbabwe (3 augustus tot 21 augustus of 25 augustus met verlenging)

 

Om meer over de reizen te weten te komen ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Dus, save the date, kom gezellig langs en neem eventueel een leuke groep vrienden mee :).

 

Voor meer info kun je kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebookhttps://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/sabozi-tour/">Sabozi reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika & Swaziland reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/namibia-tour/">Namibie reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/4x4-rental/">4x4 Autohuur</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>