Twana Adventure

Botswana Wild
Botswana Wild

Landen: Botswana, Zuid Afrika

 

Geniet van een safari in het ongerepte Botswana tijdens deze Wild Tour door de Kalahari woestijn, Moremi, Savuti en Chobe. Begin met het van heel dichtbij bekijken van neushoorns in Khama Rhino Sanctuary, dan gaan we wild zoeken in de Kalahari woestijn, waar er geen hek om de kampeerplaats staat! Geniet 's nachts van het gebrul van de leeuwen vanuit je veilige tent. OP weg naar Maun, de toegangspoort naar de Okavango Delta. Nadat we de nacht hebben doorgebracht op een eiland in de Delta gaan we op weg naar de wildernis van Moremi en Savuti, waar ook geen hekken zijn, dus wees voorzichtig als je 's nachts naar de wc moet! Tot slot lekker ontspannen in Chobe.

 

Tour Code: BOTSWILD

Tour Prijs: € 1.350,-

 

 

 

Inclusief: Transport per overlandvoertuig, accomodatie in eigen tenten, kampeer, en kookuitrusting, alle gamedrives en entreegelden voor de parken, rhino trekking in Khama Rhino Sanctuary, Okavango Delta overnacht Mokoro trip, bootcruise op de Chobe rivier in Kasane. Maaltijden (behalve een avond in Maun en een avond in Kasane).

 

Exclusief: Visa, vliegtickets, extra zakgeld, twee maaltijden zoals aangegeven, vlucht boven de Okavango Delta, kussen en slaapzak. Optionele activiteiten.

 

Prijs is per persoon voor minimaal 4 personen.

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)

Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Dag 1: Khama Rhino Sanctuary (Botswana) (rhino trekking)

Dag 2: Central Kalahari 

Dag 3: Central Kalahari (volle dag game drive)

Dag 4: Maun 

Dag 5: Okavango Delta (mokoro trip)

Dag 6: Moremi (volle dag game drive)

Dag 7: Moremi (volle dag game drive)

Dag 8: Savuti  (volle dag game drive)

Dag 9: Kasane (middag boat cruise)

Dag 10: Elephant Sands

Dag 11: Big Fig Inn (Zuid Afrika)

Dag 12: Twana Lodge

 

  Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.
Dag 1:

Khama Rhino Sanctuary

Khama Rhino Sanctuary. We vertrekken vroeg vanaf Twana Lodge en nadat we de grens met Botswana zijn overgegaan, brengen we de nacht door in Khama Rhino Sanctuary. Als we genoeg tijd hebben, kunnen we 's middags een gamedrive doen.

Dag 2:

Central Kalahari Game Reserve

's Ochtends vroeg word je van de kampeerplaats opgehaa;d voor een onvergetelijke ochtendwandeling om neushoorns te spotten. Bewonder deze majestueuze dieren van heel dichtbij! Na deze neushoorn-wandeling gaan we op weg naar de Central Kalahari voor een verblijf in de ongerepte natuur.

Dag 3:

Central Kalahari Game Reserve 

We gaan de hele dag gamedriven in Central Kalahari GAme Reserve. Het ruwe terrein wordt gekenmerkt door grasland en is het thuisland van onder andere giraffen, cheetahs, wilde honden en hyena's.

Dag 4: 

Maun

Vandaag gaan we op weg naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. We brengen de middag relaxend bij het zwembad door of we bekijken het stadje Maun. Er is ook de mogelijk om een vlucht te maken boven de Okavango Delta, om de schoonheid vanuit de lucht te bewonderen (optioneel). We eten de avond maaltijd in het restaurant (niet inbegrepen).

Dag 5:

Okavango Delta

We worden naar de Mokorohaven gebracht waar we in mokoro's stappen (kano's gemaakt van een uitgeholde boomstam). We brengen de nacht op een eiland in de Okavango Delta door. 's Middags kun je met een gids een wandeling over het eiland maken om van de prachtige omgeving te genieten.

Dag 6:

Moremi Game Reserve

's Ochtends worden we teruggebracht naar Maun en dan pakken we onze spullen in en vertrekken naar Moremi Game Reserve. Er zijn hier geen hekken rondom de camping dus dit is een uitgelezen kans om het wild van heel dichtbij te bekijken. Dit juweel onder de wildparken heeft een flink aantal onderscheidingen ontvangen, in 2008 is het uitgeroepen tot het mooiste wildpark in Afrika.

Dag 7:

Moremi Game Reserve

We brengen de hele dag al gamedrivend door, op zoek naar wild.

Dag 8:

Savuti Game Reserve

Vandaag vertrekken we uit Moremi en rijden naar Savuti Game Reserve. Savuti is een speciale plek die een rijke voedingsbodem is en de grens vormt tussen de mopaniboombossen en het grasland. Hier vinden we zowel de grazers als de jagers.

Dag 9:

Kasane 

We laten Savuti achter ons en rijden door Chobe Forest Reserve naar Kasane, waar we s'middags een bootcruise op de Chobe rivier gaan maken. Waar Puku en Lechwe antilopen in grote getale voorkomen. Kuddes olifanten steken de Chobe rivier over, een uitzicht om nooit te vergeten! Avond maaltijd in het restaurant (niet inbegrepen).

Dag 10:

 

Elephant Sands

We hoeven er niet te vroeg uit vandaag. We vervolgen onze weg naar Elephant Sands, waar we zullen kamperen tussen de olifanten, die hun dorst komen lessen bij de drinkplaats.

Dag 11:

Big Fig Inn

We gaan op weg terug naar Zuid Afrika en brengen de nacht door in Big Fig Inn, net over de grens. Onze laatste kampeer avond.

Dag 12:

Twana Lodge

Vandaag gaan we terug naar Twana Lodge, alwaar we onder het genot van een drankje nog even lekker gaan braaien

 

Maun optionele activiteiten:

Vlucht boven de Okavango Delta $90 (minimaal 5 personen)

 

Kasane optionele activiteiten:

Ochtend gamedrive in Chobe R600

 

 

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>