Twana Adventure

Sabozi tour
Sabozi tour

Landen: Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe, Swaziland

Vanuit Pretoria vertrekken we naar het prachtige Pilanesberg National Park met zijn fraaie landschappen. Van daaruit door Botswana naar Zimbabwe. Onderweg kun je de majestueuze "Big Five" zien, evenals de indrukwekkende Zambezi en Victoria Watervallen. We bezoeken Hwange National Park en je kunt de rotsschilderingen in Matopos National bezichtigen. De tour eindigt met een prachtige hike naar de watervallen in Morning Sun Reserve waarna we terugkeren op Twana Lodge. De mensen die de Kruger verlenging hebben geboekt, gaan nog een paar dagen verder met de reis. (de Kruger verlenging brengt een bezoek aan het beroemde Kruger National Park en daarna naar Swaziland om te fietsen, hiken of een rit te paard te maken bij Mlilwane Game Reserve)

 

Tourcode: SABOZI

Prijs: €2195,-

Meerkat Safari: €170,-

Kruger verlenging: €500,-

 

Inclusief: (afhankelijk van de covid-voorschriften)

  1. Transport per overland voertuigen
  2. Kampeer, en kookuitrusting
  3. Middag game drive in Pilanesberg National Park
  4. Ochtend wandel met de Bushman in Ghanzi
  5. Overnacht Mokoro trip in Maun
  6. Ochtend game drive and afternoon boat cruise in Kasane (Chobe)
  7. Rhino trekking en steenkunst in Motopos National Park

 

Exclusief: Visa, vlieg tickets, zakgeld, overnacht quadbike meerkat safari, vlucht boven Okavango Delta, slaapzak en kussen. Optionele activiteiten & entree voor Victoria Falls.

 

Prijs is per persoon voor minimaal 6 deelnemers.

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek!

  

 

 

Utrecht

Vorig jaar is de Safaricursus een nieuwe Biologie in het Werkveld cursus (2.5 ECTS) geworden: (http://biologieinhetwerkveld.nl/safaricursus/).

 

 

Wageningen

De reizen voor Wageningse en andere studenten blijven een Capita Selecta course (3 ECTS). 

 

 

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming. 

 

 

Voor meer info kun je kijken op Facebook https://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

 

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)
Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 
Dag 1: Pilanesberg National Park 

Dag 2: K’ang (Botswana)

Dag 3: Ghanzi (Bushman wandeling)

Dag 4: Maun

Dag 5: Okavango Delta (mokoro trip)

Dag 6: Maun 

Dag 7: Planet Baobab 

Dag 8: Elephant Sands

Dag 9: Kasane

Dag 10: Kasane (game drive & boat cruise)

Dag 11: Victoria Falls (Zimbabwe)

Dag 12: Victoria Falls

Dag 13: Hwange National Park 

Dag 14: Hwange National Park (volle dag game drive)

Dag 15: Motopos National Park 

Dag 16: Motopos National Park (rhino trekking)

Dag 17: Mashovhela Bush Lodge (Zuid Afrika)

Dag 18: Mashovhela Bush Lodge (Waterfall Hike)

Dag 19: Twana Lodge (Kruger Nationaal Park, voor de Kruger verlenging)

Dag 20: Kruger Nationaal Park (volle dag game drive)

Dag 21: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)

Dag 22: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Roan antilope breeding project)

Dag 23: Pretoria, Twana Lodge (Zuid Afrika)

Student Safari Zuidelijk Africa

Op zoek naar avontuur deze komend jaar?

Wil je eens totaal iets anders doen, maar wel bezig zijn met je studie?

En heb je altijd al eens de natuur van zuidelijk Afrika willen ontdekken?

Dan zijn de Student Safaris zeker iets voor jou!

 

Al sinds 2010 organiseren we vanuit Wageningen studenten reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana/Zimbabwe. Je gaat met enthousiaste en gemotiveerde studenten op reis om de Afrikaanse natuur en wildlife te ontdekken en meer te leren over natuurbescherming. 

 

Om meer over de reizen te weten te komen ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Dus, save the date, kom gezellig langs en neem eventueel een leuke groep vrienden mee :).

 

Voor meer info kun je kijken op www.twana.nl, ons toevoegen op Facebookhttps://www.facebook.com/africastudenttours/ of een mailtje sturen naar studentsafaris@gmail.com.

 

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

Maun extra activiteiten:

Vlucht boven de okavango Delta $90 (minimaal 5 personen)

 

Planet Baobab extra activiteiten:

Ntwetwe Overnight Quad Bike Meerkat tour - Stokstaartjes, in het Afrikaans en Engels bekend als ‘meerkats’ (Suricata suricatta) zijn kleine, sociale roofdieren die behoren tot de familie van de mangoesten. Ze komen voor in alle delen van de Kalahari in zuidelijk Afrika. Stokstaartjes leven in groepen van maximaal 30 in holen met uitgebreide gangenstelsels met aparte kamers. De meerkat safari wordt georganiseerd vanuit de Planet Baobab campsite in Gweta, Botswana. We arriveren hier vanuit Maun aan het begin van de middag en als je voor deze optionele excursie kiest vertrekken we in de middag vanaf Planet Baobab met open jeeps richting de Ntwetwe zoutpannen. Aan de rand van de zoutpannen komen we langs het terrein van de stokstaartjes, waar we zullen uitstappen en rond een half uur tot 45 minuten verblijven om nader kennis te maken met deze pientere rovertjes. Dan rijden we door naar het quadbike station, alwaar we op de quads verder gaan de zoutpan op. Je zit met twee personen op een quad, en kunt tijdens de rit dus afwisselend rijden. Deze rit duurt zo’n 45 minuten, waarna we midden op de zoutpan stoppen. Dit is de plek waar we zullen overnachten onder de sterrenhemel. Zogenaamde bedrolls (i.e., een matras, laken, kussen en dekbed in één) worden hier beschikbaar gesteld en het diner wordt hier geserveerd. Na een nacht in de buitenlucht rijden we op de quads terug richting de jeeps, en vervolgens weer terug naar Planet Baobab - €170,-

 

Victoria Falls activiteiten:

White Water Rafting - $160,-

Bungi Jumping - $160,-

Canoeing - $160,-

Croc Farm Tour - $ 20,-

Gorge Swing & High Wire - $ 140,-

Helicopter Flights - $ 170,-

Horse Riding - $100,-

Ultralight Flights - $ 180,-

Zambezi River Cruise - $ 55,- 

 

Kruger Park extra activiteiten:

Avond gamedrive R450,-

Wandel safari (game walk) R450,-

 

 

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>