Twana Adventure

Namibie reis
Namibia, Botswana, Zuid Afrika

Landen: Namibie, Botswana & Zuid Afrika

 

Het vertrekpunt van deze reis is het Urban Camp in Windhoek, waar je de crew zal ontmoeten die je mee zullen nemen op deze prachtige reis door Namibie, Botswana en Zuid Afrika, waarbij de nadruk ligt op Namibie. Als eerste gaan we naar de hoogste zandduinen ter wereld bij de Sossusvlei, gevolgd door een paar dagen in Swakopmund waar we verscheidene activiteiten kunnen doen, zoals quad biking, sand boarding, of zelfs skydiving, om alles is even vanuit een ander perspectief te zien! Daarna vervolgen we onze reis richting de majestueuze Spitzkoppe, via de zeeleeuwen kolonie van Cape Cross. Na de Bushman gravures van Twyfelfontein te hebben bezocht, is het volgende hoogtepunt de watervallen van Epupa alwaar de Kunene rivier de grens vormt met Angola. Dan volgen er drie onvergetelijke dagen in het Etosha Nationaal Park, waar we gamedrives zullen doen op zoek naar wild! Na een overnachting in Maun, Botswana, rijden we naar Khama Rhino Sanctuary, waar je 'up close en personal' kan komen met de neushoorns tijdens de zogeheten Rhino trekking. Waar je te voet bij de neushoorns kan komen.

 

Tour code: NABOSA

Tour prijs: € 1995,-

 

Inclusief: Transport, kampeer en kook uitrusting, alle game drives en park entrees, Maaltijden (behalve twee avonden in Swakopmund en een avond in Maun), Duin 45 in Sossusvlei, Educatieve woestijn tour bij Boesmans camp, Cape Cross zeeleeuwen kolonie, begeleide wandeling bij Spitzkoppe, Twyfelfontein Bushman gravures, Kamanjab Cheetah tour, ochtend Rhino Trekking bij Khama Rhino Sanctuary.

 

Exclusief: Visas, vliegtickets, zakgeld, transport van de luchthaven naar het vertrekpunt in Windhoek, en van het eindpunt in Pretoria naar de luchthaven in Johannesburg. Drie avond maaltijden zoals hierboven gespecificeerd, slaapzak en kussen. Optionele activiteiten. 

 

Prijs per persoon voor een minimum van 6 personen.

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrekpunt: Windhoek (Urban Camp, Namibie)

Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge, Zuid Afrika)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Dag 1: Sesriem

Dag 2: Sesriem

Dag 3: Boesman's Farm

Dag 4: Swakopmund

Dag 5: Swakopmund

Dag 6: Spitzkoppe via Cape Cross Seal Colony

Dag 7: Twyfelfontein Bushman Engravings

Dag 8: Opuwo Kaokoveld

Dag 9: Epupa Falls

Dag 10: Epupa Falls

Dag 11: Kamanjab Cheetah Farm

Dag 12: Etosha National Park

Dag 13: Etosha National Park

Dag 14: Etosha National Park

Dag 15: Etosha National Park

Dag 16: Ngepi Camp

Dag 17: Ngepi Camp

Dag 18: Maun (Botswana)

Dag 19: Khama Rhino Sanctuary

Dag 20: Twana Lodge (Zuid Afrika) 

 

See full route map >>

  Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.
Dag 1:

Sesriem

Deze eerste dag rijden we naar Sesriem, of een kamp dichtbij. Sesriem is de toegang tot de Sossusvlei, in het Namib-Naukluft Nationaal Park.

Dag 2:

Sesriem/Sossusvlei

Vroeg uit de veren, zodat we rond zonsopgang bij duin 45 kunnen zijn. Duin 45 is zo genoemd omdat hij op 45 kilometer van Sesriem af ligt. Je kunt het duin opklimmen om de zon te zien opkomen. Hierna rijden we door naar de parkeerplaats voor 4x2 auto's die op de rand van de Sossusvlei ligt. Van hier af kun je mooie wandelingen maken naar de Sossusvlei. Je kunt vanaf hier ook transport regelen naar de 4x4 parking bij de Deadvlei.(optionele activiteit) Deadvlei (Dode vallei) is een zogeheten pan, een laag gelegen gebied, met een bodem van witten klei. Dode kameeldoorn bomen steken hier schril bij af, met de rode duinen op de achtegrond. Een adembenemend uitzicht.

Dag 3:

Boesman's Farm

Vandaag gaan we naar de 'farm' van Boesman, een ervaren woestijn gids en spoorzoeker. De 'farm' of boerderij is zo'n twaalf duizend hectare, en bestaat uit prachtig woestijn landschap. Hier gaan we een tour maken met Boesman, of een van de andere ervaren gidsen, die je werkelijk alles kunnen vertellen over het gebied, de dieren, en de bosjesman folklore. 

Dag 4:

Swakopmund

Na de zand, en rotswoestijn van de Namib, gaan we op weg naar Swakopmund, waarvoor we de eindeloze kustvlakte moeten doorkruisen. daar zal de koele Atlantische lucht een aangename afwisseling zijn. Hier kunnen we in de middag het dorp verkennen, en de eventuele activiteiten voor de volgende dag boeken.

s'Avonds kunnen we uit eten gaan in een van de fijne restaurantjes van swakopmund.

Dag 5:

Swakopmund

Vandaag kun je je dag vullen met een van de activiteiten die je in swakopmund kan doen, zoals Quad biking, Dolfijnen Cruise, kayaking or Go Carting.  Of als je nog meer adrenaline zoekt; Tandem Skydive of Paragliding! (optionele activiteiten)

Dag 6:

Spitzkoppe

Spitzkoppe, is een zogeheten Inselberg. Een enorme wig van graniet, die uit de uitgestrekte vlakte oprijst. Naast de Spitzkoppe liggen de meer afgeronde koppen van de Pontok bergen. Het graniet is meer dan 120 milljoen jaar oud, en de hoogste punt rijst zo'n 1,784 meter boven zee niveau op.Je kunt hier met een lokale gids een middag wandeling gaan maken. 

Day 7:

Twyfelfontein

Er zijn bij Twyfelfontein zo'n 2000 verschillende gravures, gemaakt door de Bosjesmannen, verspreid zijn over de vele rotsen ter plaatse. In 2007 gaf UNESCO aan Twyfelfontein de status van World Heritage Site. Het is een van de grootste verzamelingen rotskunst in Afrika. 

Dag 8:

Opuwo

Vandaag rijden we door Noord Damara land, op pad naar Opuwo, de hoofd'stad' van Kaokoveld. Onderweg hebben we kans om bergzebra's, giraffen, en woestijn olifanten te zien.

Dag 9:

Epupa Falls

De Epupa watervallen zijn uitgesleten in de rotsen door de Kunene rivier, die hier de grens vormt met Angola. De rivier is hier zo'n vijf honderd meter breed, en vormt een serie watervallen. 

Dag 10:

Epupa Falls

Je kunt vandaag mooi in de omgeving wandelen, en de watervallen eens goed verkennen. De hoogste trap in de watervallen is 37 meter hoog.

Dag 11:

Kamanjab

We verlaten de watervallen, en gaan op weg naar Khamanjab, waar we bij de Otjitotongwe Cheetah farm zullen overnachten. Nadat we ons kamp hebben opgezet, kunnen we de tamme cheetahs gaan begroeten. 

Dag 12:

Etosha National Park

De volgende vier dagen bezoeken we het grootste wild park van Namibie. We zullen game drives doen, en s'avonds kun je bij de verlichte drinkplaats gaan zitten om te zien wat voor dieren er dorst hebben.

Dag 13:

Etosha National Park

Game drives in Etosha Nationaal Park.

Dag 14: 

Etosha National Park

Al game drivend rijden we naar een ander kamp in Etosha

Dag 15:

Etosha National Park

Game drives in Etosha Nationaal Park

Dag 16:

Ngepi Camp

Vandaag een lange dag voor de boeg, om uit te komen aan de oevers van de Okavango rivier, in de Caprivi strook. Hier kunen we een verkoelende duik nemen in de rivier, waar men een kooi heeft neer gelaten zodat krokodillen, en nijlpaarden geen gevaar opleveren! 

Dag 17:

Ngepi Camp

Deze dag kun je er met een mokoro op uit op de rivier, je kunt raften, een natuurwandeling maken, of een gamedrive regelen in het aangrenzende Mahango Nationaal Park.(optionele activiteiten)

Dag 18:

Maun

We gaan de grens over met Botswana, en gaan op pad naar Maun. Hier kun je, mits er genoeg tijd is, nog een vlucht maken over de Okavango Delta. (optionele activiteit)

Dag 19:

Khama Rhino Sanctuary

Zuid oostwaarts rijdend gaan we richting het Khama Rhino Sanctuary, waar, zo zegt de naam het al, de neushoorn zwaar beschermt wordt. In dit 8585 hectare metende stuk Kalahari Zandveld Kun je, als we geluk hebben, het verschil mooi zien tussen de Zwarte en de witte neushoorn. Verder zijn er nog zo'n dertig andere soorten wild, en 230 soorten vogels.

Dag 20:

Twana Lodge

Voor we op pad gaan richting Zuid Afrika,  gaan we eerts nog de zogenoemde Rhino trekking doen, waar we te voet gaan proberen om dicht bij de neushoorns te komen. Daarna rijden we naar de grens, en dan naar Twana Lodge, in Pretoria. Hier zullen we nog even van een fijne braai genieten voordat iedereen de volgende dagen weer op huis aan gaat.

 

Sossusvlei Optionele Activiteiten:

Transfer naar de 4x4 parkeerplaats in Dead vlei - R 240,-

 

Swakopmund Optionele Activiteiten:

Quad biking - R 650,-

Sand boarding & Quad Biking Combo - R 750,-

Tandem skydiving - R 2500,-

Dolfijnen tour - R 750,-

Woestijn "living desert" tour - R 700,-

Kameel rit - R 450,-

 

Ngepi Optionele Activiteiten:

Boot cruise - R200,-

Mokoro trip - R200,-

Begeleide natuur & vogel wandeling - R120,-

Dragon rivier rafting - R700,-

 

Maun Optionele Activiteiten:

Vlucht over de Okavango Delta - $90,- (minimum van 5 personen)

 

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/namibia-tour/">Namibie reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/4x4-rental/">4x4 Autohuur</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>