Twana Adventure

Groeps duik reis Mozambique
Groeps duik reis Mozambique

Landen: Zuid Afrika, Swaziland, Mozambique

 

Het beste van twee werelden! Bush en Oceaan. Olifanten en walvishaaien. Ga mee op pad in ons volledig uitgeruste overland voertuig. Na aankomst in Pretoria, gaan we naar Swaziland waar we te voet, te paard, of op de fiets oog in oog met verscheidene soorten wild komen te staan.

Dan door naar naar Mozambique voor 14 onvergetelijke duiken waarbij je een grote varieteit aan zeeleven kunt tegenkomen, van de majestueuze walvishaaien, en manta roggen tot kleurrijke nudibranches, oftewel naaktslakken.

Als de duiklust enigzins geslaakt is, gaan we op pad naar het wereldberoemde Kruger Nationale Park, waar je vele soorten wild en gevogelte tegen zult komen, van de Big five, tot de kleine dik dik. Van de vecht arend, tot de malachite ijsvogel. Ook kun je hier een spannende nacht game drive doen, of een wandel safari onder begeleiding van een gewapende ranger.

 

Tour Code: SAMOZWA

Tour Price: € 2.250,-

 

Deze prijs is per persoon, voor minimaal 6 personen. 

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Inclusief: Transport in overland voertuig, kampeer, en kookuitrusting. Alle maaltijden (behalve 2 avonden, in Tofo, en Vilanculos, waar we in een restaurant gaan eten) 12 duiken, alle gamedrives in eigen voertuig, en alle park entrees.

 

Exclusief: Visa's, vlieg tickets, zakgeld, optionele activiteiten, slaapzak en kussen. Optionele activiteiten.

 

 

 

 

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge)

Eindpunt: Pretoria (Twana Lodge)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Dag 1: Mlilwane Game Reserve (Swaziland)

Dag 2: Mlilwane Game Reserve 

Dag 3: Marracuene (Mozambique)

Dag 4: Tofo

Dag 5: Tofo - 2 duiken

Dag 6: Tofo - 2 duiken

Dag 7: Vilanculos

Dag 8: Vilanculos - 2 duiken

Dag 9: Vilanculos - 2 duiken

Dag 10: Vilanculos - 2 duiken

Dag 11: Morrungulo - 1 duik

Dag 12: Morrungulo - 2 duiken

Dag 13: Zavora 

Dag 14: Zavora - 2 duiken

Dag 15: Kruger Nationaal Park (Zuid Afrika)

Dag 16: Kruger Nationaal Park

Dag 17: Kruger Nationaal Park

Dag 18: Twana Lodge

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

Dag 1:

Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vandaag rijden we naar Swaziland. Niet ver na de grens, mits de tijd het ons toelaat, stoppen we bij de lokale curio markt.

Dag 2: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Mlilwane te gaan ontdekken. Je kunt gaan hiken, paardrijden, mountain biken, of een bezoek brengen aan het Roan Antilope Fokprogramma. Bij het restaurant en de bar is het vuur van Mlilwane, dat al brandende gehouden wordt vanaf dat het park is gesticht in 1961. Mlilwane betekent dan ook "klein vuur" in het Swazi.

Dag 3:

Mozambique - Marracuene

Vanuit Swaziland steken we de grens naar Mozambique over. We gaan op weg naar het strand waar we onze tenten opzettten bij Jayz Beach Lodge.

Dag 4: Tofo

Op weg naar Praia do Tofo rijden we door Inhambane, een van de oudste nederzettingen op de kust van Mozambique. Arabische Dhows deden hier al zo rond de 12e eeuw handel met de lokale inwoners. Vanaf Inhambane is het nog zo'n 24 kilometer naar het Dorpje Tofo. Hier zullen we naar het duikcentrum gaan om de staf te ontmoeten, en je uitrusting te regelen. 

Dag 5:

Tofo

Vandaag zullen we onze eerste duik maken. Tofo staat bekend om het bochtige strand en de nabijgelegen koraalriffen. Enorme mantaroggen zwemmen bij het Manta Rif, een bekend "schoonmaakstation", dat kleine visjes aantrekt die zich tegoed doen aan de parasieten op de mantaroggen en aan ander afval. Dolfijnen, walvishaaien en migrerende bultrugwalvissen zwemmen hier ook rond. 

Er staan vandaag twee duiken op het programma.

Dag 6:

Tofo

Vandaag staan er weer twee duiken op het programma. Op zoek naar het wildleven onder water. Maar ook op het droge heeft Tofo veel te bieden. Wandel over uitgestrekte stranden, of bezoek de lokale markt, of geniet van een drankje in een van de lokale bars.

Dag 7:

Vilanculos

We rijden naar Vilanculos, de springplank naar de Bazaruto archipel. De koraalriffen hier, worden gezien als de meest afwisselende, en minst verstoorde riffen op de oost Afrikaanse kust. De Bazaruto achipel is dan ook een maritiem nationaal park. Het zogenoemde Two Mile Reef, wat ligt tussen het Bazaruto en Benguerra eiland, staat internationaal bekend om zijn prachtige duik, en snorkel plekken.

Dag 8:

Vilanculos

De Bazaruto Archipel bestaat uit 6 eilanden net buiten de kust. De Archipel is een nationaal maritiem park, en staan bekend om hun witte zand stranden. Bazaruto, met zijn grote duinen, is het grootste eiland. Rond de eilanden Magaruque, en Santa Carolina beschermen de koraalriffen zeldzame zee dieren, zoals dugongs (zeekoeien). In moerasachtige binnenlanden van Benguerra eiland  komen vele vogelsoorten voor. 

Er staan twee duiken op het programma.

Dag 9:

Vilanculos

Your dive boat will collect you from the lodge and take you to Two Mile reef is een groot rif, met verschillende duik plekken. Er is een grote verscheidenheid aan koraal, rotsen, cliffen, tunnels en overhangende rotsen. Er zijn 5 soorten zeeschildpadden in deze wateren, en grote aantallen rif vissen. 

Er staan twee duiken op het programma.

Dag 10:

Vilanculos

Vandaag staan er weer twee duiken op het programma.

Dag 11:

Morrungulo

Vandaag rijden we naar Morrungulo voor onze volgende duik ervaring. Morrungulo staat bekend als  een van de beste stranden in het Inhambane gebied.

Er staat een middagduik op het programma. 

Dag 12: Morrungulo

Morrungulo staat bekend om het ongerepte Sylvia Shoal rif. Ontdek de wereld van fascinerende koralen en ander onderwaterleven bij het Sylvia Shoal Rif, wat bekend staat als een van de beste duikplekken ter wereld. Je maakt kans kennis te maken met de vriendelijke reuzen van Mozambque, de walvishaai en de mantarog! Sylvia Shoal is ongeveer 14 kilometer lang met een gemiddelde diepte van 10 meter. een fantastisch rif dat nog niet uitgebreid ontdekt is.

Er staan twee duiken op het programma.

Dag 13:

Zavora

we rijden verder zuidwaarts naar Zavora Lodge wat gelegen is aan een van de mootste delen van de kust van de Inhambane provincie. De lodge heeft een bar en een restaurant, huisjes aan het strand, bungalows en kampeerplaatsen.

Dag 14:

Zavora

Zavora heeft een Manta schoonmaakstation, dat op 12-20 meter diepte ligt, maar er is ook een grote verscheidenheid aan andere interessante bezienswaardigheden, zoals murenes, naaktslakken, Spaanse dansers en zeeduivels. 

Er staan twee duiken op het programma.

Dag 15: Kruger Nationaal Park

We laten de oceaan achter ons, en gaan op pad naar de bush. Het Kruger nationaal park wacht ons, met zijn enorme verscheidenheid aan allerlei soorten wild en vogels.

Het park is al in 1898 gesticht, en Kruger genoemd naar de toenmalige president Paul Kruger.

Dag 16:

Kruger Nationaal Park

Vandaag gaan we gamedrives doen door het park, op zoek naar wild. Niet alleen zullen we proberen de Big 5 te vinden, maar ook ander wild, zoals impala, kudu, wilde honden, nijlpaarden, sabel antilopen, gieren, en ijsvogeltjes, zijn deel van de totale pracht van de Afrikaanse bush. Er is de mogelijkheid om een wandel safari, ofwel een "gamewalk" te doen, waarbij je onder begeleiding van een gewapende ranger, te voet de bush in gaat.

(optionele activiteit)

Dag 17:

Kruger Nationaal Park

Deze dag gaan we weer op zoek naar dieren tijdens onze gamedrives. Je kunt als je dat wilt, een nacht gamedrive doen, waar je de dieren weer op een andere manier kunt zien, en ook verscheidene nacht dieren, die je overdag niet zo snel tegen komt.

(Optionele activiteit) 

Dag 18:

Twana Lodge

Op onze laatste dag rijden we terug naar Pretoria, naar Twana Lodge. Hier kunnen we onder het genot van een drankje en een braai, de gebeurtenissen van de reis nog eens de revue laten passeren.

Swaziland optionele activiteiten:

Paard rijden - R200,-

Mountain biking - R450,-

White water river rafting - R1300,-

Quad biking - R600,- 

Avontuurlijke grottentocht - R1900,-

 

Kruger Nationaal Park optionele activiteiten:

Nacht game drive - R450,-

Wandel safari - R 450,-

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/namibia-tour/">Namibie reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/4x4-rental/">4x4 Autohuur</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>