Twana Adventure

Groeps duik reis Mozambique & Malawi
Groeps duik reis Mozambique & Malawi

Landen: Zuid Afrika, Mozambique, Malawi

 

Op deze reis combineren we de prachtige zee duiken in Mozambique, met de unieke schoonheid van het Malawi meer. Niet alleen zul je het rijke wildleven onder water ervaren, maar ook dat boven water in de uitgestrekte bush van Kruger Nationaal Park in Zuid Afrika, en het Liwonde Nationaal Park in Malawi. Liwonde Nationaal Park Loopt langs de Shire Rivier, die het Malawi meer met de Zambezi rivier verbindt. Wat dit park zo speciaal maakt zijn de zeldzame vogelsoorten, de Pel's Fishing Owl en de Lilian's Lovebird (Acapornis).

 

Tour code: MOZMAL

Tour prijs: € 2.500,-

 

Inclusief: Transport per overland voertuig, kampeer uitrusting, keuken uitrusting, accomodatie in tenten, maaltijden, game drives, park entrees, en 12 duiken.

 

Exclusief: Visas, vlieg ticket, zakgeld, optionele activiteiten, drie avond maaltijden (in, Tofo, Chimoio, en Blantyre, waar we in een restaurant zullen eten), slaapzak, en kussen. Optionele activiteiten.

 

Prijs is per persoon bij een minimum van 6 personen.

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

 

 

 

Vertrekpunt: Pretoria (Twana Lodge, Zuid Afrika)

Eindpunt: Lilongwe (Malawi)

 

Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.

 

Dag 1: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)

Dag 2: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Dag 3: Kruger Nationaal Park

Dag 4: Kruger Nationaal Park

Dag 5: Jay'z Beach Lodge - Marracuene (Mozambique)

Dag 6: Tofo

Dag 7: Tofo - 2 duiken

Dag 8: Tofo - 2 duiken

Dag 9: Vilanculos

Dag 10: Vilanculos - Bazaruto eilanden - 2 duiken

Dag 11: Vilanculos - Bazaruto eilanden - 2 duiken

Dag 12: Chimoio

Dag 13: Blantyre (Malawi)

Dag 14: Liwonde Nationaal Park

Dag 15: Liwonde Nationaal Park

Dag 16: Cape Maclear

Dag 17: Cape Maclear - 2 duiken

Dag 18: Cape Maclear - 2 duiken

Dag 19: Senga Bay

Dag 20: Lilongwe

 

 

 

  Reizigers dienen minimaal een dag voor aanvang van de reis, aanwezig te zijn op de plaats van vertrek.
Dag 1:

Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vandaag rijden we naar Swaziland. Niet ver na de grens, stoppen we bij de lokale curio markt.

Dag 2:

Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Mlilwane te gaan ontdekken. Je kunt gaan hiken, paardrijden of een bezoek brengen aan het Roan Antilope Fokprogramma.

Dag 3:

Kruger Nationaal Park

We zullen de volgende twee nachten doorbrengen in een van Afrika's grootste wild parken. Onder de grote variatie aan wildleven in dit Park, bevinden zich natuurlijk de Big Five: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. Maar er zijn vele andere diersoorten die hier voorkomen, zoals gieren, arenden, kudu's impala's en nog veel meer!

Dag 4:

Kruger Nationaal Park

Volle dag game drive

Dag 5:

Mozambique - Jayz Beach Lodge

Vanuit Kruger Park  steken we de grens naar Mozambique over. We gaan op weg naar het strand waar we onze tenten opzetten bij Jayz Beach Lodge.

Dag 6:

Tofo

Vandaag zullen we onze eerste duikplek bereiken. Tofo staat bekend om het bochtige strand en de nabijgelegen koraalriffen. Enorme mantaroggen zwemmen bij het Manta Rif, een bekend "schoonmaakstation", dat kleine visjes aantrekt die zich tegoed doen aan de parasieten op de mantaroggen en aan ander afval. Dolfijnen, walvishaaien en migrerende bultrugwalvissen zwemmen hier ook rond. 

Dag 7:

Tofo

Vandaag staan er twee duiken op het programma. Op zoek naar het wildleven onder water. Maar ook op het droge heeft Tofo veel te bieden. Wandel over uitgestrekte stranden, of bezoek de lokale markt, of geniet van een drankje in een van de lokale bars.

Dag 8:

Tofo 

Er staan vandaag weer twee duiken gepland.

Dag 9:

Vilanculos 

Vandaag rijden we naar Vilanculos, springplank naar de Bazaruto Archipel. De Bazaruto Archipel bestaat uit 6 eilanden net buiten de kust. De Archipel is een nationaal maritiem park, en staan bekend om hun witte zand stranden. Bazaruto, met zijn grote duinen, is het grootste eiland. Rond de eilanden Magaruque, en Santa Carolina beschermen de koraalriffen zeldzame zee dieren, zoals dugongs (zeekoeien). In moerasachtige binnenlanden van Benguerra eiland  komen vele vogelsoorten voor. 

Dag 10:

Vilanculos

Er staan voor vandaag twee duiken op het programma.

Dag 11:

Vilanculos

Ook vandaag kunnen er weer twee duiken gemaakt worden.

Dag 12:

Chimoio

Deze dag nemen we afscheid van de wittw stranden, en rijden noordwaarts, maar meer het binnenland in, op weg richting Malawi. We zullen we overnachten in Chimoio.

Dag 13:

Malawi - Blantyre

Vandaag is het een lange rijdag. We steken de grens met Malawi over, en zullen overnachten in Blantyre, Malawi's grootste stad.

Dag 14:

Liwonde Nationaal Park

we rijden naar Liwonde nationaal Park, op een paar uur rijden van Blantyre. Het park is gelegen aan de Shire rivier, die het Malawi meer met de Zambezi rivier verbindt. Er zijn hier onder andere olifanten, buffels, zwarte neushoorns, eland antilopen, waterbokken, en sabel antilopen te zien. In de rivier, bevinden zich de nijlpaarden die zich af en toe te goed doen aan het papyrus riet wat in dichte bossen aan de oevers groeit. Vele vogelsoorten vliegen af en aan, waaronder de zeldzame Pel's visuil, en Lilian's acapornis. 

Dag 15:

Liwonde Nationaal Park

Vandaag doen we een ochtend game drive door het park, en een middag boot cruise op de Shire rivier.  

Dag 16:

Cape Maclear - Fat Monkeys Backpackers

Dan gaan we door naar het pittoreske vissersdorpje Cape Mclear, alwaar we de volgende drie nachten doorbrengen bij Fat Monkeys. Dit is een gezellige camping/backpackers aan de oevers van het Malawi meer. Vanuit de bar kun je het reilen en zeilen van de lokale vissers op je gemakje gade slaan.

Dag 17:

Cape Maclear - Fat Monkeys Backpackers

Cape Maclear ligt in het Lake Malawi Nationaal Park, wat een UNESCO world Heritage Site is. Dit is het eerste zoet water natuur park in de wereld, en het beschermd honderden soorten tropische zoetwater vissen. Het is daarom ook niet vreemd dat Cape Maclear, en de nabij gelegen eilanden van Mumbo, en Domwe populaire duikbestemmingen zijn. 

Er staan twee duiken op het programma vandaag.

Dag 18:

Cape Maclear - Fat Monkeys Backpackers

Vandaag ook weer twee duiken.

Dag 19:

Senga Bay 

We rijden vandaag naar Senga Bay campsite, voor onze laatste nacht aan het meer.

Dag 20:

Lilongwe

Vandaag gaan we op pad naar Lilongwe, het eindpunt van de reis. Van hier uit kun je, met hulp van je vriendelijke reisbegeleiding, transport regelen, voor wanneer je naar het vliegveld moet gaan.

Swaziland Optional Activities:

Horse riding - R 250,-

Mountain biking - R 450,-

White water river rafting - R1300,-

Quad biking - R600,- 

Adventure Caving - R1900,-

 

 

 

 

Top <h4>twana.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/lodge/">Lodge</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-tours/">Studenten Safaris/Safari Cursus</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/south-africa-swaziland-tour/">Zuid Afrika reis</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/alle-reizen/">Alle reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/botswana-wild/">Botswana Wild </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-19-days-tour/">Duik reis 19 dagen - Self Drive</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/self-drive-14-days-tour/">Duik reis 14 dagen - Self Drive </a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique/">Groeps duik reis Mozambique</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/group-dive-mozambique-malawi/">Groeps duik reis Mozambique & Malawi</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/contact-form/">Contact formulier</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/botswana/">Reizen naar Botswana</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/reizen/namibie/">Namibië reizen</a></li> <li><a href="https://www.twana.nl/nl/safari/botswana/">Safari Botswana</a></li> </ul>